VPN

Vergelijk De Beste Hardwarewallets

HARDWAREWALLET.NL
Image is not available

-Alleen de beste hardwarewallets
-De beste prijs of het nieuwste model
-Morgen in huis of extra veilig van de fabrikant

NU BESCHIKBAAR VOOR PRE-ORDER

NGrave Zero
Image is not available

-100% air-gapped met QR codes!
-Super kwaliteit en beveiligingsniveau
-Compleet met mobiele applicatie
-Geschikt voor zowel Bitcoin als altcoins
-Super gebruiksvriendelijk

De Nieuwste Trezor

TREZOR MODEL T
Image is not available

-Geschikt voor zowel Bitcoin als altcoins
-Geheel open source en transparant
-Super geschikt voor multisignature
-Spreid je backups met Shamir's Secret Sharing
-De meest ervaren hardware wallet producent

Het Oude Model Van Trezor

TREZOR ONE
Image is not available

-Zowel geschikt voor Bitcoin als voor altcoins
-Geheel open source en transparant
-Erg geschikt voor multisignature
-Super goedkoop
-De meest ervaren fabrikant

Het Nieuwste Model

COLDCARD
Image is not available

-Voor gevorderde Bitcoiners
-Volledig air-gapped
-Extreme beveiligingstechnieken
-Bitcoin-only

De Nieuwste Ledger

LEDGER NANO X
Image is not available

-De beste hardware wallet voor altcoins
-Fysiek beschermd met beveiligde chip
-Ledger App met mooie interface

Het Oude Model Van Ledger

HARDWAREWALLET.NL
Image is not available

-De beste hardware wallet voor altcoins
-Fysiek beschermd met beveiligde chip
-Ledger App met mooie interface
-Super goedkoop

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Home » Privacy » VPN

Bescherm je privacy en verberg je bitcoin gebruik met VPN

vpn

VPN of Virtual Private Network is software waarmee de verbinding met het internet doormiddel van cryptografie verborgen wordt gehouden voor de internet provider en eventuele hackers of spionnen. Door VPN te gebruiken bescherm je niet alleen je privacy, maar beveilig je ook nog eens alle kritieke informatie dat over het internet verzonden wordt, zoals creditcard informatie of bitcoin transacties. 

Voor bitcoin gebruikers is het extra belangrijk om het te gebruiken, omdat het in verkeerde handen komen van jouw wallet informatie letterlijk tot levensbedreigende situaties kan leiden. Bovendien zal het moeilijker zijn jouw bitcoin gebruik te censureren of jouw bitcoin wallets te hacken. Iedereen, maar in het bijzonder elke bitcoiner zou dus VPN moeten gebruiken!

Wat is VPN?

wat is vpn

Als je een VPN service op je computer of telefoon installeert en activeert wordt een zogenaamde ‘tunnel’ gecreëerd tussen jouw apparaat en het internet. Binnen deze tunnel wordt zowel alle inkomende als uitgaande informatie door cryptografie onleesbaar wordt gemaakt. Bovendien wordt je eigen IP adres verborgen en een ander IP adres gebruikt om mee te surfen. Het web bezoek kan dus niet via het IP adres aan jou gelinkt worden.

Waarom zou je VPN gebuiken?

Er zijn verschillende redenen om VPN te gebruiken die helemaal voor bitcoiners super relevant zijn. We zullen ze hieronder op een rij zetten:

Bescherming van privacy

Privacy is de meest voor de hand liggende reden om het te gebruiken. Er wordt online enorm veel gespioneerd en deze informatie wordt vaak extreem lang of zelfs voor altijd in databases bewaard. Deze data kan in de toekomst tegen je gebruikt worden als er een repressieve overheid aan de macht komt of als bijvoorbeeld een sociale credit score wordt ingevoerd (zoals in China al het geval is). 

Bovendien kan het tot gevaarlijke situaties leiden als de database gehackt wordt en jouw data op het darkweb wordt verspreid. Criminelen kunnen namelijk precies weten wat jouw financiële situatie is. In het geval van bitcoin kunnen ze zelfs precies weten hoeveel je in elke individuele wallet hebt! Last but not least: Jouw data is jouw eigendom, dus privacy is een mensenrecht!

Verbeter je beveiliging

Privacy is een indirecte vorm van beveiliging, maar VPN beveiligd ook direct. Als je bijvoorbeeld met onbeschermde publieke wifi verbonden bent, kan een hacker informatie die je tijdens het surfen verstuurd onderscheppen. Wachtwoorden en betaalinformatie zijn de belangrijkste voorbeelden van informatie dat gestolen kan worden. Je kunt zelf wel raden wat er vervolgens dan kan gebeuren. Als je VPN gebruikt is de onderschepte informatie onleesbaar voor de hacker!

Tegen censuur

In veel landen worden bepaalde websites geblokkeerd, omdat de overheid denkt dat deze informatie niet geschikt is voor de burgers. Je kan in deze landen bepaalde websites dus niet bereiken en dat kan flink frustrerend zijn. Als je VPN gebruikt surf je onder een IP adres uit een ander land en kan je er dus wel bij. Je kan censuur dus ontwijken. 

VPN voor bitcoiners

vpn met bitcoin

Bitcoiners die privacy hoog hebben mixen hun bitcoins met coinjoin en gebruiken VPN en Tor. Als ze niet gebruikt worden, kunnen analyse bedrijven door de activiteiten op jouw IP te volgen precies zien dat het adres van voor het mixen en na het mixen allebei bij jou horen. Het mixen heeft dus totaal geen nut. Bovendien maak je het anonimiteitsniveau van de andere deelnemers van de coinjoin ook lager!

Bovendien kan het gebruik van VPN door bitcoiners het moeilijker maken om bitcoin te censureren. Als iedereen het gebruikt is het bitcoin verkeer moeilijker in kaart te brengen en kunnen bitcoiners bepaalde bitcoin gerelateerde sites nog steeds bezoeken, zelfs als ze geblokkeerd worden. Door VPN te gebruiken verbeter je dus niet alleen de privacy en beveiliging van je zelf, maar ook de censuur resistentie en fungibiliteit van het hele netwerk!

VPN en hardwarewallets

hardwarewallets

Als je een hardware wallet hebt en je wil je privacy verbeteren is het beter om niet de standaard webwallet te gebruiken. Het is veel beter om een wallet zoals Blockstream Green of Wasabi te gebruiken. Je kan deze wallets beveiligen met jouw hardware wallet en bovendien is er geen server die informatie kan lekken. Bovendien is Tor geïntegreerd om nog een laag van privacy toe te voegen.

Download VPN vandaag nog

Vooral als een bitcoiner kan je niet vroeg genoeg beginnen met het beschermen van je privacy en dus het gebruik van VPN. NORDVPN is één van de bekendste en meest gerespecteerde providers met een groot aantal servers rond de wereld en gebruiksvriendelijke software. Je kan één lidmaatschap op wel zes verschillende apparaten gebruiken. Je kan jouw privacy dus zowel op je computer als je telefoon beveiligen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In April!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!