Segwit 2x hardfork gecanceld

De Segwit 2x hardfork is afgelast!

segwit 2x canceld
Segwit 2x gecanceld!

De Segwit 2x hardfork die de transactie capaciteit van Bitcoin zou gaan verdubbelen rond 15 November is door de belangrijkste voorstanders gecanceld. De futures zakten direct naar minder dan 0.05 (S2X voor 1 BTC) en de bitcoin prijs schoot omhoog naar 7850 USD om vervolgens naar 7100 te zakken en daarna op 7400 te stabiliseren (tot op moment van schrijven). Dit is super goed nieuws voor Bitcoin, omdat het wel eens een rommelige fork kon worden.

Geen idee wat Segwit 2x is? Lees hier
Waarom is de Segwit 2x hardfork afgeblazen?
Is het nu 100 % zeker dat de hardfork niet plaatsvindt?
Wat is het gevolg voor de toekomst van Bitcoin?
Veilig bij toekomstige forks: Koop een hardware wallet!

Waarom is de Segwit 2x hardfork afgeblazen?

In de voorgaande weken begon het aantal supporters voor S2X al langzaam af te brokkelen. Het aantal mijners dat aangaven deze fork te steunen zakte van 95% naar 65% en steeds meer exchanges en andere ondernemingen gaven aan de originele blockchain als BTC te noteren.

Intussen zakte S2X in de future markt en lieten sommige mijners die support voor de split aangaven weten dat ze de coin die het meest winstgevend is zouden gaan mijnen (dit is BTC). Nadat gisteren nog een pool aangaf geen S2X te gaan mijnen en een belangrijk persoon in de community genaamd Nick Szabo aangaf tegen de fork te zijn kwamen 6 grote voorstanders van de hardfork naar buiten met het nieuws dat de hardfork op dit moment niet doorgaat. Deze 6 personen zijn Mike Belshe, Wences Casares, Jihan Wu, Jeff Garzik, Peter Smith en Erik Voorhees. Allemaal grote spelers in de Bitcoin wereld.

Is het nu 100 % zeker dat de hardfork niet plaatsvindt?

Het is zeker dat de harfork niet doorgaat onder de voorwaarden van de New York Agreement (NYA), maar het is mogelijk (er zijn zelfs al geruchten) dat mijners op eigen houtje de S2X software gaan runnen en dus toch een S2X blockchain creëren.

Omdat degenen die de fork gecanceld hebben het belangrijkste deel van de Segwit x2 beweging uitmaken zullen de paar kleine spelers die toch doorzetten weinig invloed op het Bitcoin netwerk zelf hebben. Nog belangrijker is het feit dat de gehele community het ermee eens is dat Bitcoin BTC blijft en hier dus geen verwarring zal ontstaan. Mocht de hardfork dan toch doorgaan zal het waarschijnlijk weinig invloed hebben op Bitcoin.

Het lijkt er dus op dat het hoogstens een kleine afsplitsing wordt die houders van bitcoins een gratis altcoin oplevert. Het is alleen nog afwachten of in dat geval replay protection wordt geïmplementeerd. Wanneer dit niet gebeurd is het belangrijk je hier goed over te informeren. Wanneer je BTC blijft gebruiken en B2X negeert is er overigens geen ‘replay’ gevaar, omdat het dan niet uitmaakt wanneer je per ongeluk ook B2X verstuurd wanneer je een bitcoin transaction maakt.

Wat is het gevolg voor de toekomst van Bitcoin?

Nadat Bitcoin heeft bewezen immuun te zijn voor externe factoren als een ban door China en negative publiciteit door bankiers is nu ook aangetoond dat Bitcoin niet van binnenuit kapot te krijgen is. Dit zal Bitcoin als ‘store of value’ nog aantrekkelijker maken. De zogenaamde game theorie heeft weer perfect gewerkt om te zorgen dat alle deelnemers in het netwerk uiteindelijk doen wat het beste voor het netwerk is.

Ook is het waarschijnlijk dat Bitcoin in de toekomst zal groeien door bovenop de blockchain uit te bouwen in plaats van de blokken te vergroten. Dit betekend dat de focus op veiligheid en decentralisatie komt te liggen in plaats van snelheid. De community heeft dus gekozen om Bitcoin vooral als een store of value te laten fungeren waarop later snellere betaalmethoden gebouwd kunnen worden.

5/5 - (31 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!