Trezor hardware wallet

trezor hardware wallet

Trezor is een zeer goed beveiligde en vertrouwde hardware wallet waarop je behalve bitcoins ook een groot aantal altcoins op kan slaan. Trezor is de eerste hardware wallet ooit en heeft dus het langste positieve track record. Bovendien heeft de Trezor een eigen super gebruiksvriendelijke web wallet, waardoor het voor iedereen geschikt is.

Trezor is compatibel met heel veel externe software zoals wallets en payment providers. Hierdoor is deze hardware wallet zeer geschikt voor multisignature, DeFi, businesses en natuurlijk gewoon om te HODLen. Bij het instellen van je Trezor kan je kiezen uit Bitcoin-Only firmware of multi-currency firmware, hierdoor hoef je als pure bitcoiner geen beveiliging op te offeren voor altcoin ondersteuning.

MODEL

LEVERANCIER

BETAALWIJZE

BESTE KEUS

PRIJS

KOOP NU!

€264,99

Nu niet beschikbaar

€83,49

Nu niet beschikbaar

Een Trezor hardware wallet kopen

trezor kopen

Wanneer je een Trezor wil kopen kan je hem direct bij de fabrikant bestellen of via een reseller. Wij raden altijd aan om een hardware wallet direct bij de fabrikant te bestellen. De kans dat ermee gerommeld is is dan namelijk het kleinst. Bovendien kan je dan met bitcoin betalen, waardoor jouw privacy beter beschermd blijft.

Wanneer je de hardware wallet echter bij een reseller koopt heb je hem morgen al in huis als je vandaag besteld. Ook is de prijs soms beter, je kan de prijzen hier vergelijken. Wanneer je toch voor een reseller kiest raden wij aan een de Trezor bij een gerespecteerde aanbieder zoals Bol.com te kopen.

Producten van Trezor

trezor hardware wallets

Trezor heeft lange tijd maar één type hardware wallet gehad. Omdat ze de eerste hardware wallet producent ooit waren, hebben ze veel tijd en moeite in de ontwikkeling van het standaard product gestoken. De standaard Trezor is een super fijn en veilig apparaat en bovendien momenteel super goedkoop.

Sinds kort hebben ze ook een meer geavanceerde versie: De Trezor model T ofwel Trezor 2. Wij raden nog steeds beide modellen aan: Wanneer je niet te veel wil besteden voldoet de Trezor 1 prima op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak. Als je echt een extreem hoog beveiligingsniveau wil bereiken kan je overwegen om een multisignature opstelling met zowel Trezor als een Ledger op te zetten, maar voor de meeste gebruikers is een Trezor alleen voldoende.

Standaard Trezor of Trezor 1

Trezor 1 kopen

De standaard Trezor of Trezor 1 is het eerste product van Satoshilabs en al jarenlang een zeer populaire hardware wallet. Deze wallet ondersteund naast Bitcoin ook verschillende altcoins. De populaire cryptovaluta’s zoals Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, Monero en Zcash worden ondersteund, maar ook honderden minder bekende altcoins. De standaard Trezor is gebruiksvriendelijk, simpel en super veilig. De standaard Trezor kost €78,-

Trezor model T/ Trezor 2

trezor model T kopen

De Trezor 2 ofwel Trezor model T is het vervolg type op de standaard Trezor en heeft in plaats van een klein schermpje een groter touchscreen. Ook is deze wallet sneller in gebruik en door het touchscreen nog makkelijker te bedienen. Bovendien zijn er extra veiligheidsfuncties toegevoegd.

De pin wordt nu alleen op het apparaat zelf ingegeven en de USB verbinding komt alleen maar tot stand wanneer de gebruiker geverifieerd is. Bovendien wordt Shamir’s Sharing nu ook ondersteund, waardoor je meerdere backup seeds aan kan maken waarvan je een bepaald aantal nodig hebt om de wallet te herstellen. Ook op de Trezor 2 kan een grote hoeveelheid verschillende altcoins opgeslagen worden.

Verder heeft deze geavanceerde versie een open source platform waar met simpelere programmeertaal toepassingen geschreven kunnen worden. Dit trekt naar verwachting in de toekomst nog meer programmeurs aan die programma’s voor de Trezor 2 schrijven en zo het apparaat verbeteren! De Trezor 2 kost €206,-

Een Cryptosteel om je backup seed op te slaan

trezor cryptosteel

Naast hardware wallets verkoopt Trezor ook Cryptosteels. Hiermee kan je jouw backup seed beschermen tegen brand, overstromingen en veroudering door ze in roestvrij staal te vereeuwigen. Trezor verkoopt zowel de Cryptosteel Cassette als de Cryptosteel Capsule.

Cryptosteel Cassette

De Cryptosteel Cassette is een roestvrijstalen plaat waar je de letters van je backup seed in kan schuiven. Vervolgens kan je hem dichtschroeven en veilig in je kluis opbergen. De Cryptosteel Cassette kost €109,-

Cryptosteel Capsule

De cryptosteel Capsule is een roestvrijstaal kokertje waar de letters van de woorden van je backup seed in kan schuiven. Vervolgens kan je ze vergrendelen en veilig in een kluis opbergen. De capsule is erg klein, dus is extra handig als je hem bijvoorbeeld ergens wil verstoppen. Hij kost €81,82

Gebruik de Trezor voor multisignature

multisignature met trezor

De Trezor is een van de beste hardware wallets voor multisignature, omdat hij met bijna alle multisig software compatibel is. Bovendien kan je multisig adressen op het scherm van het apparaat controleren, iets wat bij sommige andere hardware wallets niet kan en eigenlijk een must is om veilige transacties te kunnen maken. Ook kan je de opstelling extra veilig maken door Shamir’s Secret Sharing en hidden wallets te gebruiken. De Trezor is compatibel met de volgende multisignature software:

Gebruik de Trezor voor DeFi

defi met trezor

De Trezor is een van de weinige hardware wallets die geschikt is voor DeFi. Omdat je hem kan koppelen aan Metamask en andere Web3 wallets kan je verbinden met DeFi platforms met de beveiliging van je hardware wallet. Als je dus met DeFi aan de slag wil zonder je zorgen te maken dat je wallet geplunderd wordt door hackers is de Trezor een goede optie!

Bescherm je privacy

privacy met trezor

De webwallet van de Trezor is verre van optimaal voor je privacy, maar gelukkig kan je jouw Trezor anoniem gebruiken: Privacy geoptimaliseerde wallets zoals Wasabi en Blockstream Green zijn compatibel met de Trezor, je kan je private key van deze wallets dus veilig op je hardware wallet aanmaken en bewaren. Omdat deze wallets de optie hebben over TOR te draaien en om je eigen node te gebruiken kan je met wat extra moeite je privacy tot een hoog niveau brengen met de veiligheid van een Trezor!

De producent van de Trezor

producent van trezor hardware wallet

De Trezor wordt geproduceerd door Satoshilabs, een bedrijf dat in Praag gevestigd is en zich bezig houd met het ontwikkelen en verbeteren van functies om Bitcoins te mijnen, versturen en op te slaan. Satoshilabs is opgericht door 3 personen in 2013 en sindsdien flink uitgebreid.

Veiligheidsfuncties van de Trezor wallet

beveiliging trezor

De Trezor is een van de best beveiligde hardware wallets met verschillende veiligheidsfuncties. Wanneer je de Trezor ontvangt krijg je een kaartje bijgeleverd waarop je de ‘recovery seed’ kan schrijven. Met deze 12 of 24 woorden kan je bij verlies of diefstal je saldo terughalen in een nieuwe wallet.

Je kan ook de ‘Cryptosteel‘ bestellen. Dit is een onvernietigbaar roestvrijstaal plaatje met je recovery seeds erop. Hiermee zorg je ervoor dat je seeds langer zichtbaar blijven en dat ze zelfs een ramp als een overstroming of een brand doorstaan.

Ook moet je bij het instellen een pincode invoeren om toegang tot je wallet te krijgen. Op het display waar de pincode ingevoerd dient te worden wisselen de cijfers elke keer, waardoor het onmogelijk is om jouw pincode te stelen, zelfs wanneer je computer gehackt is of malware bevat. Na elke mislukte poging om de pincode in te voeren neemt de tijd waarna je het weer kan proberen toe, zodat het onmogelijk is om hem te raden. Boven op de pincode kan je indien gewenst een encrypted wachtwoord oftewel hidden wallet gebruiken.

Het is verder mogelijk een app op je online computer te installeren, die verbonden is met de ‘public key’ van jouw wallet. Hiermee kan zonder in je Trezor in te loggen je transacties kan bekijken, maar geen transacties uitvoeren. Hierdoor hoef je minder vaak in te loggen. In het algemeen is het moment van inloggen het grootste risico. Als hackers je wachtwoord proberen te stelen, is dat het moment.

Handel veilig in cryptovaluta’s binnen de ingebouwde exchange van Trezor

veilige exchange

Wanneer je cryptovaluta’s verhandeld op een exchange loop je altijd het risico dat je coins gestolen worden bij een hack. Ook moet je bij de KYC / AML procedure jouw gegevens opgeven, waardoor je privacy wordt aangetast en je het risico loopt dat je persoonsgegevens gestolen of verkocht worden.

Met de in-wallet-exchange functie van Trezor kan je trades maken, waarbij de coins die je verkoopt vanuit je eigen wallet verstuurd worden en de coins die je koopt direct in je eigen wallet ontvangen worden. Hierdoor is het risico om gehackt te worden uitgesloten en hoef je jouw persoonlijke gegevens niet te delen. In een enkel geval kan toch om KYC / AML gevraagd worden, maar dan heb je altijd de keuze om de trade af te breken.

De exchange functie is zeer gemakkelijk te gebruiken en bevind zich in de wallet app van Trezor. Door in het menu op ‘exchange’ te klikken in jouw wallet kan je dus snel en veilig in cryptovaluta’s handelen. Omdat de exchange in de wallet zelf plaatsvind is ook het risico op een phishing uitgesloten. Ook hoef je geen public key over te schrijven waardoor de kans op fouten kleiner is.

Extra functies van de Trezor 

Met een Trezor hardware wallet kan je meer dan cryptovaluta’s opslaan en verzenden alleen. De private key in het apparaat kan namelijk ook gebruikt worden om andere taken uit te voeren:

Digitale handtekening om eigendom van een adres aan te tonen

digitale handtekening

Met de Trezor kan je een digitale handtekening aanmaken waarmee je kan aantonen dat je een bepaald adres bezit. Dit kan zowel voor individuen als voor bedrijven erg nuttig zijn. Zo kan je bijvoorbeeld bewijzen dat je een bepaald vermogen hebt zonder je private key vrij te hoeven geven. 

Ook bedrijven kunnen met deze functie aantonen dat ze de bitcoins die ze voor je bewaren ook echt in bezit hebben zonder het risico op diefstal te verhogen. Ook voor airdrops wordt deze handtekening functie vaak gebruikt. Door het bezit van bepaalde coins aan te tonen kan je een nieuw gelanceerde altcoin claimen.

Hidden wallets voor extra bescherming

hidden wallets trezor

Hidden wallets zijn beschermd met een extra wachtwoord en bovendien niet zichtbaar wanneer je jouw Trezor opent. Hierdoor zal iemand die je private key steelt of je dwingt jouw Trezor te openen deze wallets niet zien en kan een eventuele dief de bitcoins dus niet stelen.

Op de Trezor kan je een onbeperkt aantal Hidden wallets aanmaken. De Trezor is dus de beste keus wanneer je deze functie belangrijk vind. Een diepgaande beschrijving over hidden wallets vind je hier.

Trezor Password Manager (TPM)

wachtwoord manager

Met de password manager van Trezor kan je veilig wachtwoorden aanmaken en op een georganiseerde manier bewaren. Andere password managers worden regelmatig gehackt, maar het hacken van de TPM is zo goed als onmogelijk. Met de Trezor kan je dus een super lang en veilig wachtwoord aanmaken voor elk account dat je hebt zonder ook maar iets zelf te hoeven onthouden!

Trezor SSH agent

veilige verbinding

Door de SSH agent van Trezor te gebruiken kan je veilig op je eigen computers of servers inloggen vanaf een afstand. Omdat de private key in de Trezor als wachtwoord wordt gebruikt kan hij onmogelijk gekraakt worden. Ook kan je hem niet kwijtraken wanneer er iets met je computer gebeurd.

Informatie dat over onbeveiligde verbindingen verzonden word zal door encryptie worden beschermd. Je kan nu dus overal vandaan veilig inloggen wanneer je jouw Trezor bij je hebt.

Gebruik je Trezor voor 2 Factor Authentication (2FA)

Met de 2FA functie van Trezor kan je de meeste online diensten zoals Facebook, Twitter en Dropbox extra goed beschermen door een bevestiging met de hardware wallet te vereisen om in te kunnen loggen. Zelfs wanneer je wachtwoord gekraakt of ontvreemd is, is het niet mogelijk om je account te hacken.

Het gebruik van de Trezor 2FA is vele malen veiliger dan alternatieve methoden, omdat het inlog token uit de private key gecreëerd wordt, terwijl de private key zelf nooit online komt. Alle ander inlog tokens zijn wel online bereikbaar en kunnen dus gestolen worden.

Geef je wallets en transacties een label

Om je financiën binnen de Trezor zo goed mogelijk georganiseerd te houden kan je labels toevoegen. Zo kan je later zien waar je jouw geld aan hebt uitgegeven en welke wallet voor welk doeleinde bestemd is. Al deze informatie wordt doormiddel van encryptie beveiligd in Dropbox opgeslagen.

Betaalmogelijkheden en bezorging

bezorging hardware wallet

Je kan bij de aankoop van de Trezor betalen met bitcoin of creditcard. Wanneer je geen bitcoins bezit, wat niet voor de hand ligt als je een hardware wallet wil kopen, kan je eerst geld wisselen voor bitcoins bij een exchange.

Je kan zelf kiezen voor standaard of express bezorging. Standaard bezorging duurt een stuk langer en de status van de bezorging is minder goed te tracken. Uiteraard is de standaard optie wel een stuk goedkoper. De bezorg kosten komen nog bovenop de kosten van de Trezor.

Vergelijk de beste hardware wallets

Lees ook:

Goede redenen om een hardware wallet te kopen!

Bitcoin en ander crypto geld uitgelegd.

Veiligheid is belangrijk voor je bitcoins, hier een analyse.

Ledger wallet, een simpele maar goede hardware wallet.

De veilige Keepkey wallet.

Hardware wallet voor Ethereum.

Paper wallets.

17 gedachten over “Trezor Wallet”

 1. Ik heb gelezen dat de ledger altijd met de pc verbonden moet blijven omdat er geen batterij inzit ?
  Is dit met de trezor wallet ook zo ?
  of sla ik helemaal de plank mis en wordt er weer BS op het web geschreven ? (bron coolbleu)

  1. Zowel de Ledger als de Trezor moet je via USB inpluggen wanneer je hem gebruikt. Dit is als stroomvoorziening omdat er inderdaad geen batterij in zit, maar ook om contact te kunnen maken met je wallets, dus je moet hem zoiezo verbinden. Wanneer hem niet gebruikt hoeft hij niet verbonden te zijn, je kan hem gewoon los op een veilige plaats opbergen.

  1. Ethereum kan je op je Trezor bewaren door de trezor in te pluggen, de Ethereum wallet te openen en je adres te kopieren. Vervolgens kan je dit adres gebruiken om je Ethereum heen te zenden. Ripple kan je niet op een Trezor opslaan. Op de Ledger kan dit wel.

 2. Goede dag,

  Bestaat de mogelijkheid om meerdere wallets op te slaan op de Trezor 1 en/of Trezor T model 2
  of dient voor elke cryptomunt een afzonderlijke Trezor (of andere hardware wallet) aangeschaft te worden?

 3. Ernest Notermans

  Goede dag,
  Is er inmiddels bekend wanneer de nieuwe Trezor-T weer beschikbaar zijn of is het mogelijk dat ik hierover geïnformeerd word zodat ik deze kan kopen.

  Mvg

  1. Momenteel is de levering van de reeds bestelde wallets al vertraagd van Januari naar Februari 2018. Wanneer de volgende lichting beschikbaar komt is nog niet bekend.

  1. Icon wordt niet ondersteund door de Trezor, je zou dus een online wallet of een paper wallet aan moeten maken of je Icon op een exchange moeten bewaren. Verdiep je wel eerst in de risico’s!

  1. Goedendag, bedankt voor je bericht.
   De Trezor 2 is momenteel uitverkocht en het is nog niet bekend wanneer hij weer beschikbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!